Салати з буряка з чорносливом слід включати в свій раціон людям, охочим бути міцними і здоровими. Справа в тому, що дане блюдо благотворно впливає на перистальтику кишечника і містить багато вітамінів. Готується даний вид салату з:

  • 1 кг столового буряка,
  • 0,3 кг чорносливу,
  • 0,2 кг очищених волоських горіхів,
  • 2 часточок часнику, солі і майонезу.

Для того, щоб буряк не вийшов водянистим, його потрібно варити в невеликій кількості рідини. Готові овочі стануть м'якими, і з них легко видаляється шкірка. Звариться буряк виймають з каструлі і ставлять охолоджувати. Плоди чорносливу миють і ріжуть на невеликі шматочки. Волоські горіхи, злегка, обсмажують на сковороді без масла і подрібнюють в ступці. Часник шаткують. Буряк очищають від шкірки і подрібнюють на великій тертці. Всі інгредієнти салату з буряка і чорносливу складають у блюдо, їх перемішують і солять за смаком. Перед подачею на стіл страву заправляють майонезом.

Існує чимало рецептів приготування цієї страви, про що ви можете переконатися завітавши на сайт http://gotuemo.com.ua/, і господиня може вибрати з них ті, які більше подобаються членам її сім'ї. Для того, щоб приготувати другий варіант бурякового салату їй потрібно мати наступні продукти:

  • 1 буряк середнього розміру,
  • 1 велике яблуко,
  • по одній жмені родзинок, чорносливу та очищених волоських горіхів,
  • сіль,
  • 2 ст л сметани.

Буряк миють, кладуть у киплячу воду і варять до м'якості. Готовий коренеплід очищають від шкірки і ріжуть у формі соломки. Буряк можна потерти на тертці з великими вічками. Ізюм миють і ставлять на півгодини набухати в гарячій воді. Чорнослив ріжуть на невеликі шматочки. Яблуко для бурякового салату має бути соковитим і хрустким. З цього фрукта видаляють серцевину, а якщо він відрізняється щільною шкіркою, тоді яблуко потрібно ще й очистити. Після цього, фрукт подрібнюють так само, як і буряк, тобто його, або труть на тертці або ріжуть у вигляді соломки. Рецепти салатів на зразок цього можна знайти на сайті http://smakuemo.net/.

У салати з буряка з чорносливом замість волоських горіхів можна додати таку ж кількість арахісу. Така заміна, цілком влаштує ту категорію людей, яким протипоказані волоські горіхи, або вони їх, просто, недолюблюють. Якщо як інгредієнт для бурякового салату стане арахіс, то його потрібно обсмажити. Найпростіше це зробити в духовій шафі. Волоські горіхи перед використанням рекомендується підсушити, і в цьому випадку, на допомогу прийде духовка горіхи подрібнюють, і всі інгредієнти салату складають у одну страву, причому родзинки потрібно трохи віджати. Масу солять, перемішують і поливають сметаною. Готову страву подають до столу.