• Головна
  • Не горілкою єдиною – популярні алкогольні напої в Італії
Новини компаній
16:30, 24 травня

Не горілкою єдиною – популярні алкогольні напої в Італії

Новини компаній

У нашій країні один із найуживаніших міцних алкогольних напоїв – це горілка. Але ж хочеться скуштувати й інші цікаві напої. Хочеться зрозуміти, чим вони відрізняються і які мають особливості.

Багато хто з них уже чекає на любителів оригінального смаку в онлайн-магазині Vintage. Тут в асортименті понад 3000 найменувань алкогольної продукції, часто проводяться акції, є накопичувальна знижка. У будь-який момент можна замовити доставку вибраних напоїв у будь-який регіон України, причому замовлення вартістю понад 500 грн доставляються безкоштовно. Розберемо деякі міцні напої, що виготовляються в Італії і отримали заслужену популярність.

Не горілкою єдиною – популярні алкогольні напої в Італії, фото-1

Джин

Джин – це спиртний напій, який створюють на основі спирту та ягід ялівцю, які і надають йому неповторного аромату. Термін «джин» може бути доповнений терміном «сухий», якщо він не містить більше 0,1 г цукру на літр кінцевого продукту. Деякі сорти джину містять також інші ароматні трави та спеції, але саме ялівець повинен переважати. Мінімальний вміст алкоголю у джині становить 37,5%.

Лікер

Лікер – це спиртний напій, який має такі особливості:

  • Кількість цукру в напої – не менше 100 г/л, за деякими винятками. Так, у вишневому лікері цукру може бути менше близько 70 г/літр, але при цьому етиловий спирт у напої повинен бути виключно з вишневого бренді.
  • Лікери – це напої, основою яких є спирт етиловий або дистилят. Їх розбавляють чистою водою, а в основі смаку – ягоди, фрукти, а також інші продукти, наприклад молоко або вершки.

Прикладами лікерів, виготовлених в Італії, є Mirto di Sardegna, лимонний лікер із Сорренто, лимонний лікер з узбережжя Амальфі, Genepì з П'ємонту та Genepì із Валле д'Аоста.

Лікери можуть містити не лише натуральні компоненти, але й ароматичні чи смакові добавки. Але якісні фруктові та ягідні лікери, а також напої, створені на основі трав та спецій, містять виключно натуральні компоненти. Мінімальний вміст алкоголю у лікері становить 15% про.

Мараскіно

Це безбарвна наливка, переважно ароматизована вишневим дистилятом або продуктом спиртової мацерації вишні, що має цукристість щонайменше 250 г/л. При приготуванні мараскіно, яке не можна забарвлювати, можна використовувати ароматичні речовини. Цей лікер повинен мати вміст алкоголю не менше 24%.

Не горілкою єдиною – популярні алкогольні напої в Італії, фото-2

Містра

Містра — типовий напій центральної Італії, особливо Марке, безбарвний, із приправою анісу. У дешевших варіантах напою може застосовуватися натуральний анетол, ця речовина повністю передає аромат анісу. Також можуть додаватися інші спеції та трави, а також деякі ароматизатори. У містру ніколи не додають цукор або барвники. Вміст алкоголю становить від 40% до 47%.

Ночіно

Nocino – це лікер, який ароматизується в основному шляхом мацерації та/або дистиляції цілих зелених волоських горіхів (Juglans regia L.) із вмістом цукру не менше 100 г/л. При його приготуванні можуть бути додані ароматичні речовини. В Італії географічна вказівка ​​Nocino di Modena визнана продуктом, отриманим з описаними вище характеристиками в цій провінції. Мінімальний вміст алкоголю вночі становить 30%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...