• Головна
  • Лавацца Оро – як відрізнити підробку?
Новини компаній
10:50, 15 березня

Лавацца Оро – як відрізнити підробку?

Новини компаній
Лавацца Оро – як відрізнити підробку?, фото-1

Хочете відшукати оригінальний напій від відомого італійського бренду і не потрапити на підробку? Ароматна кава – це один із найпопулярніших напоїв у світі! Натуральна кава може похвалитися різноманітними смаковими особливостями і багатовіковою історією походження, а велика кількість сортів арабіки і робусти, за аромо-смаковими характеристиками догодять найвибагливішому гурману. Крім цього, хороша кава відмінно бадьорить, тонізує і дарує чудовий настрій. При помірному вживанні, надає позитивний ефект на організм загалом, активізуючи мозкову діяльність і обмін речовин.

Справжня та оригінальна кава в зернах https://coffeeok.com.ua/ua/kofe/kofe-v-zernah/arabika-100 - це справжня насолода, до якої прагне кожен кавоман. На жаль, саме популярні марки кави часто намагаються підробити. Під виглядом дорогого і ексклюзивного напою, недобросовісні виробники наповнюють упаковку не якісною і дешевою сировиною. Lavazza – найбільш підроблюваний бренд на кавовому ринку, оскільки торгова марка є найкращою в Європі, практично за всіма характеристиками: від використаної сировини та її обробки, до процесу пакування та постачання в магазини. Сьогодні ми розповімо про основні критерії та відмінності фальсифікату від оригіналу.

Кава Лавацца Оро: як відрізнити підробку від оригіналу?

Оригінальна кава Lavazza Qualita Oro родом з Італії і виготовляється виключно в цій країні. Якщо на упаковці вказана інша країна виробник – це відвертий фальсифікат, сміливо кладіть його назад. Придбати підробку можливо на ринку, в супермаркеті і навіть спеціалізованих кавово-чайних магазинах. Найчастіше продаж підробки – це бажання заробити грошей, а часом це проста необізнаність продавця в пропонованій продукції. Завдяки наведеній нижче інформації, навіть кавоман-початківець і не обізнаний у тонкощах покупець зможе придбати справжню Лавацца за прийнятною ціною. Отже, почнемо з упаковки і характерних особливостей оригінальної продукції.

Лавацца Оро – як відрізнити підробку?, фото-2

Оригінальна упаковка італійської кави

Нечесні виробники намагаються відтворити максимально схожу репліку, тому справжній продукт стає відрізнити все складніше. Існує кілька основоположних аспектів відмінності справжньої італійської кави Лавацца, які підробляти абсолютно невигідно і дорого. Про них ми й розповімо:

  • Заломи на упаковці. Їх бути не повинно! На виробничих заводах оригінальної кави в Італії упаковку подають у спеціальному рукаві, відповідно, заломів не може бути апріорі. Залом на торці пачки свідчить про просту істину: упаковку виготовили не на заводі і під час транспортування з'явився той самий залом. Яким вмістом наповнили упаковку залишається тільки здогадуватися.

  • Дегазаційний клапан. Оригінальна кава Lavazza обов'язково оснащена спеціальним дегазаційним клапаном. Завдяки чому, з упаковки виходить зайвий вуглекислий газ, а кисень не надходить і не окислює продукт. Клапан італійської продукції може бути декількох видів: стандартний із прорізом у центрі або трохи вище; клапан із 2 отворами з боків; клапан із 4 прорізами на рівновіддаленій відстані. Усі вентиляційні прорізи акуратно, рівно впаяні, симетрично і рівновіддалено розташовані один від одного.

  • Наклейка з короткою інформацією. Головна особливість оригінальної продукції – це наявність спеціальної наклейки з повною інформацією про імпортера, адресою та контактними даними постачальника.

  • Дата виробництва. Для позначення дати і часу виробництва використовується особливі фарба і шрифт, які наносяться безпосередньо під час пакування кави в плівку, на виробництві. Шахраї ж замовляють окремий друк упаковок, за якого шрифт, товщина літер і їхній розмір точно збігаються з основним друком, що вказує на фальсифікацію. Маленький лайфхак: потріть пальцем або ваткою змоченою в спирті дату виробництва. Якщо вона стирається, вітаємо – перед вами оригінал!

  • Верхній зріз. Заводи з виробництва кави Лавацца – це досконалість у кожній деталі. Відповідно, верхній зріз завжди матиме акуратний і відточений до ідеалу вигляд. Контрафакт майже завжди має дефекти, нерівності та сліди неакуратної ручної роботи.

  • Нижній зріз. Оригінальна Лавацца Кваліта Оро, внизу упаковки, має акуратний зріз у вигляді невеликої хвилі. Ця умова обов'язкова, оскільки шахраї роблять його рівним! На щастя, вони ще не оволоділи цією італійською технікою або не хочуть витрачати час і кошти.

Окремого пункту заслуговує картонна коробка продукції Lavazza. Якщо немає ні сил, ні бажання досліджувати кожну упаковку, то купуйте продукт у брендовій картонній. Цей вид фасування підробити практично неможливо. Суть полягає не в неможливості скопіювати картонний тип упаковки, а в тому, що ніхто не захоче стати співучасником злочину проти світового італійського бренду. Час пакування на картонній коробці та пачці кави ніколи не збігатиметься, оскільки спочатку каву фасують, а потім пакують. Час варіюється від 2 до 10 хвилин розриву. Це гарантує 100% оригінальність продукту.

Вміст упаковки

Лавацца Оро – як відрізнити підробку?, фото-3

У деяких окремих випадках, навіть ретельний огляд усіх вищенаведених нюансів щодо пакування, не гарантує автентичність продукту. Тому пропонуємо скористатися ще одним способом – це безпосередньо дегустація.

Аромат і смак кави Лавацца Оро

Якщо шахраям, на жаль, вдається підробити зовнішні ознаки знаменитого продукту, то підробити смак шикарної кави неможливо! Унікальна рецептура і технологія виробництва гарантує стабільний і якісний продукт, який вартий своєї ціни. Якщо раптом, відкривши упаковку улюбленої кави, ви розумієте, що форма зерняток і їхній сорт не схожі на попередні, аромат і смак мають незвичний присмак, то у вас у руках підробка. Або в зворотному випадку, після довгого часу вживання фальсифікату, ви смакуєте справжньою Лавацца Кваліта Оро.

Важливе правило: смак і аромат цього напою не змінюється від збору врожаю, партії або року випуску.

Крім цього, кожне зернятко повинно мати однаковий розмір і колір. В упаковку з фальсифікатом частенько кладуть бите зерно з дефектом, різного розміру і відтінку, що впливає на смак приготованого напою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...